بازاریابی دیجیکالاکالای دیجیتالموبایل

گوشی موبایل سونی مدل Xperia E5 F3311

[dka_product_info]

نقد و بررسی تخصصیگوشی موبایل سونی مدل Xperia E5 F3311

طراحی و ساخت

در نگاه نخست، ظاهر اکسپریا E5 ما را یاد دو گوشی قدیمی سونی یعنی اکسپریا Z3 و M5 می‌اندازد. E5 درست مانند این دو گوشی و اکسپریا XA، بدنه‌ای کشیده، لبه‌های خمیده‌ و حاشیه‌ی قابل‌توجهی در بالا و پایین نمایشگر دارد. E5 نه گوشی کوچک و نه گوشی بزرگی است. این محصول اندازه‌ی بسیار مناسبی دارد و به‌راحتی در کف دست قرار می‌گیرد. اکسپریا E5 برخلاف بسیاری از گوشی‌های سونی بدنه‌ی فلزی ندارد و سونی برای پایین آوردن هزینه ساخت آن، از پلاستیک مات استفاده کرده است. البته این پلاستیک، کیفیت ساخت خوبی دارد و میزان جذب اثرانگشت روی آن کم است. با توجه به این ساختار و مواد به کار رفته در ساخت E5، می‌توان گفت تنها نکته منفی مربوط به لیز بودن بدنه آن است. اکسپریا E5 در دورنگ سفید و خاکستری تولید شده است. نکته‌ی مهمی که در مورد رنگ‌های این گوشی وجود دارد آن است که تفاوت رنگی آن‌ها فقط شامل قاب پشتی نمی‌شود. قاب جلویی گوشی‌ اکسپریا E5 نیز هم‌رنگ با قاب پشتش است.

صفحه‌نمایش

نمایشگر به کار رفته در ساخت اکسپریا E5 بدون هیچ‌گونه تغییر همان چیزی است که در XA شاهدش بودیم. اکسپریا  E5به‌عنوان یک گوشی میان رده، نمایشگر باکیفیت و قابل قبولی دارد. صفحه‌نمایش 5 اینچی این گوشی وضوح تصویر 720p  و تراکم پیکسلی 294PPI  دارد. با مقایسه‌ی نمایشگر این گوشی با دیگر گوشی میان‌رده‌ی سونی یعنی اکسپریا X ، درمی‌یابیم که اکسپریا E5 نمایشگر جذاب و شارپی ندارد. ولی نمی‌توان به آن انتقادی وارد کرد. همچنین نمایشگر این گوشی برخلاف اکسپریا X ، از موتور پردازشی X-Reality بهره نمی‌برد. اما در عوض سونی محافظ scratch-Resistant را برای E5 در نظر گرفته تا اطمینان خاطر بیشتری در استفاده از این محصول به کاربران ببخشد. از مهم‌ترین قابلیت‌های نمایشگر این گوشی می‌توان به تنظیمات وایت بالانس و تنظیم خودکار نور اشاره کرد. قابلیت وایت بالانس  E5به کاربر اجازه می‌دهد تا به‌وسیله‌ی سه نوار RGB، دمای نمایشگر را تنظیم کند.

سخت‌افزار، عملکرد و سیستم‌عامل

با وجود تمام شباهت‌هایی که تاکنون در مورد E5 و XA به آن اشاره کردیم، سونی تصمیم گرفته پردازنده ضعیف‌تری در محصول ارزانتر خود یعنی E5 به خدمت بگیرد. اکسپریا E5 قدرت سخت‌افزاری خود را از تراشه MT6735 مدیاتک و پردازنده چهار هسته‌ای Cortex-A53 می‌گیرد. در کنار این تراشه 1.5 گیگابایت رم وجود دارد که می‌تواند عملکرد خوب و نسبتا روان یک گوشی میان‌رده مانند E5 را تضمین کند.

برخلاف گوگل، ال‌جی و اچ‌تی‌سی، شرکت سونی وداع زودهنگامی با درگاه microUSB در گوشی‌های خود نداشته و ترجیح داده تا از درگاه بازگشت‌پذیر و با سرعت شارژ بالای USB Type C در اکسپریا E5 استفاده نکند. علاوه بر این، سونی ادعای قدیمی خود در مورد شارژدهی دو روزه‌ی گوشی‌های هوشمندش را در مورد اکسپریا E5 تکرار کرده است. ادعایی که چندان به واقعیت نزدیک نیست. باتری 2300 میلی‌آمپرساعتی این گوشی می‌تواند در کاربری ترکیبی، نهایتا یک روز یا کمی بیشتر شارژ نگه دارد.

سونی هیچ تفاوتی در بخش سیستم‌عامل E5 و گوشی‌های سری X قائل نشده و تمام این محصولات  را به اندروید مارشمالو به همراه رابط‌کاربری اختصاصی سونی مجهز کرده است. سونی در بخش سیستم‌عامل این گوشی نیم‌نگاهی به سیستم‌عامل iOS 9 داشته و از برخی ویژگی‌های آن الهام گرفته است. برای مثال در صفحه‌ی سمت چپ منوی برنامه‌ها، لیست پیشنهادی از برنامه‌های پرکاربرد و برنامه‌های محبوب که هنوز آن‌ها را روی گوشی نصب نکرده‌اید، وجود دارد. روی هم رفته باید بگوییم که اکسپریا E5 از نظر سیستم‌عامل و رابط‌کاربری گوشی‌ای جذاب، روان و بدون پیچیدگی است.

دوربین

E5 می‌تواند در شرایط نوری مناسب، عکس‌هایی با جزئیات بالا بگیرد. اما این دوربین در محیط‌های نسبتا تاریک، عکس‌های با نویز زیادی ثبت می‌کند که البته نمی‌توان به این موضوع E5 چندان خرده گرفت. برخلاف اکسپریا  XAپردازش و نمایش نهایی عکس‌های گرفته‌شده با E5 بدون هیچ‌گونه تأخیری صورت می‌گیرد. علاوه بر این مهم‌ترین نکته‌ی مثبت دوربین این گوشی سرعت بسیار بالای آن است. برنامه‌ی دوربین E5 در کوتاه‌ترین زمان اجرا می‌شود و سرعت شاتر بالایی دارد.

برنامه‌ی دوربین اکسپریا E5 عکس‌های گرفته‌شده را با کمی ادیت نشان می‌دهد. بنابراین اگر متوجه شدید که رنگ‌های نشان داده شده در عکس‌ها کمی با آنچه در واقعیت هستند، اختلاف دارند، تعجب نکنید. این ویژگی می‌تواند برای کسانی که وقت یا مهارت لازم برای ویزایش عکس‌ها ندارند، مطلوب باشد؛ اما برای افراد حرفه‌ای هرگز! اکسپریا E5 قادر به فیلم‌برداری 4K  نیست و نهایتا می‌تواند با کیفیت Full HD به فیلم‌برداری بپردازد. دوربین دوم این گوشی هم 5 مگاپیکسلی است و برای سلفی گرفتن و مکالمه‌ی ویدئویی مناسب به نظر می‌رسد.

جمع‌بندی

رقابت بین گوشی‌های میان‌رده و ارزان‌قیمت به‌قدری سخت شده که سازندگان برای برتری محصولاتشان، به سمت استفاده از برخی ویژگی‌های جذاب روی آورده‌اند. راه‌کار سونی برای فروش بیشتر میان‌رده‌هایش مانند E5 ، استفاده از طراحی بدون حاشیه، پشتیبانی از NFC و دوربین‌های باکیفیت است. این گوشی به خوبی در دست می‌نشیند و طراحی زیبایی دارد، بنابراین می‌تواند حس بسیار خوبی را به کاربر منتقل کند. همچنین می‌توان روی دوربین‌های باکیفیت و کارآمد آن حساب باز کرد. درمجموع باید E5 را یک گوشی میان‌رده‌ی اندرویدی دانست که ارزش خرید بالایی دارد.

نمایش کامل نقد و بررسی تخصصی

[/dka_product_info]

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا